Trendriport 2019. 1. félév

2019. augusztus 22.

A Fürdőszövetség tagjai által biztosított adatszolgáltatás eredményeként a 2019. I. félévi főbb tendenciákról, változásokról összefoglalóan a következő megállapítások tehetők:

• A keleti országrész fürdői nagyobb arányban vették ki részüket a növekedésből.
  • A fürdőüzemeltető társaságok értékesítésének nettó árbevétele a vizsgált félév tekintetében 2018. évi bázishoz képest átlagos változása 15,9 %-os növekedésben mérhető, ezen belül a fürdőszolgáltatás nettó árbevétele átlagosan 16 %-kal növekedett, a gyógyszolgáltatásból származó nettó árbevétel változás (NEAK (társadalombiztosítási) támogatás és a vendégek által fizetett önrész együttesen) 0,5 %-kal csökkenést mutat.
  • A gyógykezelések számát illetően (01-es kezeléstípus („gyógyfürdő belépő”) nélkül) átlagosan 2,5 %-os növekedés tapasztalható.
  • A fürdőszolgáltatást igénybe vevők száma (látogatószám; egy vendég több zóna igénybevétele esetén is csak egy főnek számít) 2019 I. félévben átlagosan 5,3 %-ot nőtt. Ezen belül a NEAK 01-es típusú gyógyfürdő belépők száma 7,2 %-kal csökkent.
  • A fürdőszolgáltatáshoz kapcsolódó foglalkoztatottak száma (kölcsönzött munkaerővel együtt) 2019. I. félévben átlagosan 2 %-kal növekedett I. félévhez képest.

A teljes Trendriportot az alábbi linken érhetik el:

Fürdők trendriport 2018-2019 I félév