Rólunk

A Magyar Fürdőszövetség a fürdőket üzemeltető gazdasági szervezetek és vállalkozók egyesülete. Szövetségünk immár 32 éve őrzi és védi a magyar fürdőkultúra hagyományait, a magyarországi fürdők tervezésében, fejlesztésében, építésében és ellátásában aktívan részt veszünk. 1998 óta tagja vagyunk az Európai Gyógyfürdők Szövetségének is.

A Fürdőszövetségünk az elmúlt évtizedekben jelentős szakmai tekintélyt szerzett, tárgyalófélnek fogadnak el bennünket a különböző államigazgatási szervezetek, hatóságok, valamint a turizmusban meghatározó szerepet betöltő intézmények, mint például a Magyar Turizmus Ügynökség vagy a Magyar Szabványügyi Testület.

Hagyománnyá volt, hogy közgyűléseinket mindig más és más fürdővárosban rendezzük. Ezzel lehetőséget teremtettünk arra, hogy a szakemberek széles körben megismerjék a legkülönbözőbb fürdőket, és közvetlen tapasztalatokat szerezhessenek az eredményekről és szakmai problémákról.

Elnökség (2022. május 25. óta)

Elnök: Kántás Zoltán

Alelnök: Zámbori Péter, Végh Andor

Elnökségi tagok: Holléry Tibor, Knoll Rita, Zsadon Endre

Főtitkár: Balogh Zoltán

 

Felügyelőbizottság: Borosné Szűts Ildikó, Gera Krisztián, Kun Miklós

Szakbizottságaink

A szakbizottságok ülései az ország különböző fürdőihez kapcsolódnak. Ezzel sikerült egy olyan fórumot teremtenünk, ahol a hazai szakembereknek lehetőségük nyílik a rendszeres találkozásra, tapasztalatok cseréjére, egymás eredményeinek és problémáinak megismerésére, szakmai konzultációkra. Együttes akarattal a hazai szakembergárda műszaki, gazdasági és morális felkészültségét számottevően javítottuk.

Jelenleg az alábbi szakbizottságok működnek nálunk:

 • Fürdőgyógyászati Szakbizottság: Czímer Éva Gréta, Dr. Csiszár Béla, Fábián Károly, Korczné Lukács Edina, Pálinkó Szilveszter, Raffayné Kardos Hajnalka, Szabó Viktória
 • Marketing és Kommunikációs Szakbizottság: Bálintné Réffy Edit, Berta Zsolt, Czinege Szilvia, Gera Krisztián, Gyurókovicsné Kóré Eszter, Haller Ferenc, Puch Eszter
 • Minősítő Szakbizottság: Mogyorósi Ferenc, Krampek Mihály, Varga László, Huszár Anett, Zsadon Endre, Ludvigh Zoltán, Mészáros László, Szántó István, Urbán József, Kun Miklós, Szabó Gyuláné, Juhász István
 • Műszaki Szakbizottság: Antal Péter, Jacsó Zoltán, Jónás Zoltán, Kónya Attila István, Lazay Gyula, Lőrincz József, Tőzsér Zoltán
 • Szolgáltatásfejlesztési és Innovációs Szakbizottság: Bubla Botond, Czuczor Attila, De Blasio Domenico, Hubert Bence, Vizi István György, Vojtkó Tibor, Zelles Zsolt
 • HR szakbizottság: Batta Mária, Kisérdi Viktória, Muity György, Nagy Gábor, Németh Judit, Pintérné Zámbó Zsanett, Takácsné Müller Erika

Kiadványaink

 • 1995-ben jelentettük meg a Magyar Fürdőkalauzt magyar, német és angol nyelven.
 • 1997-ben a nagy érdeklődésre való tekintettel kiadtuk a Magyar Fürdőkalauzt második magyar nyelvű kiadást, majd 1999-ben a második angol és német nyelvű kiadára is sor került.
 • A Magyar Fürdőalmanach az Országos Széchenyi Könyvtárral közösen összeállított reprezentatív könyv Magyarország fürdőiről.
 • A magyar fürdős szakemberek szakmai felkészülésének segítéséhez szövetségünk elhatározta, hogy egy összefoglaló, hiánypótló alapmunkát jelentet meg a fürdők üzemeltetésének és tervezésének témájában. Ez a Fürdők Kézikönyve, mely a Fürdőszövetség titkárságán keresztül lehet megrendelni.

A Magyar Fürdőszövetség története

A Magyar Fürdőszövetség elődszervezete a Víz-, Csatornamű és Fürdővállalatok Szakmai Szövetsége volt. A rendszerváltást követően  a tulajdonos önkormányzatok leválasztották a fürdőket, és önálló gazdasági társaságokat alapítottak a fürdők speciális üzemeltetésére. Az önállóvá vált fürdők szükségesnek látták az önálló érdekérvényesítés lehetőségét kialakítani. Hazánk fürdős szakemberei úgy határoztak, hogy megalapítanak egy olyan országos civil szervezetet, amelyben a szakmai érdekvédelem és az országos képviselet megvalósítható.

1992-ben a Gellért Gyógyfürdő és Szálloda Tea Szalonjában öt magyar fürdőt üzemeltető vállalat elhatározta a Magyar Fürdőszövetség megalapítását és kezdeményezte az új szervezet cégbírósági bejegyzését.

A Magyar Fürdőszövetség 1996-tól társult, majd 1998-ban lett az Európai Gyógyfürdők Szövetség (ESPA) rendes tagja. 2001 májusában Budapesten tartotta évi rendes Közgyűlését az Európai Gyógyfürdőszövetség (ESPA).

Alapító tagok

 • Hajdúszoboszló: Szücs Pál igazgató
 • Zalakaros: Tanczenberger Sándor igazgató
 • Harkány: Buzás Gábor igazgató
 • Danubius Hotels Rt.: Betegh Sándor igazgató
 • Fővárosi Fürdőigazgatóság: Dr. Horváth Gábor igazgató

A Magyar Fürdőszövetség Alapszabálya és Szervezeti és Működési Szabályzata (SZMSZ)

9/2018. (2018.12.04) közgyűlési határozat a tagokra vonatkozó tagdíj kategóriákról és az éves fizetendő tagdíjak mértékéről.

További információért kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot!

Megosztás