Magyar Fürdőkultúra Napja – Szakmai Konferencia 2022. október 27.

2022. november 14.

A Magyar Fürdőkultúra Napja alkalmából „A változások viharában kulcsszerepben a vezetők” címmel rendeztük meg szakmai napunkat október 27-én.

Az elmúlt időszakban folyamatosan és eddig nem tapasztalt kihívásokkal néztek szembe a vezetők. Soha nem volt még ennyire fontos a vezető személyisége, viselkedése, kommunikációja a szervezet változásokkal szembeni ellenálló képességében, a válságkezelésben, a munkatársak megtartásában és motiválásában.

A szervezet túlélése múlhat azon, milyen megküzdési stratégiákkal és ellenálló képességgel vagyunk felvértezve: hogy a nehéz időszakot „csak” túléljük vagy megfelelő fókusszal és szemlélettel tudjuk segíteni csapatunkat az akadályok leküzdésében.

A Szövetség egy, a turizmus ágazatában tapasztalt szervezetfejlesztő céggel közösen dolgozta ki a szakmai nap tematikáját, melynek fókuszában a vezetők támogatása állt. Vezetői eszköztáruk megerősítésében vagy fejlesztésében szerettük volna támogatni őket elsőként egy rövid munkaerőpiaci kitekintéssel, ezt követően a DISC típusokra épített személyre szabott vezetői kommunikációval, a megtartás és motiválás lehetőségeivel, a multigenerációs munkahelyek kihívásaival, a reziliens vezetővé válással és az aggálykezeléssel, valamint a sikeres csapatok építőköveivel.

A program keretein belül több kiváló előadás hangzott el:

• Polgár Petra, operációs vezető, Randstad Hungary Kft.
    Változások és aktualitások a munkaerőpiacon
  • PWC Magyarország
    Változás és válságkezelés a turisztikai szektorban – létezik túlélési stratégia?
  • Tóthné Márton Gabriella és Szűcsné Szabó Katalin, Kontakt Szervezetfejlesztő és Tanácsadó Kft.
    Kulcsszerepben a vezetők – személyre szabott vezetői kommunikáció, mint az elkötelezettség és motiváció alapja

Az előadások sikere, illetve az műhelymunkák, szakmai beszélgetések alapján elmondható, hogy a szakmai nap elnyerte a szövetségi tagok tetszését.