Szaunamesterek világbajnoksága magyar résztvevőkkel

2018. szeptember 28.

2018. szeptember 17-23. között, Németországban rendezték meg az idei év Szaunamesterek Világbajnokságát. Magyarország 2016-ban csatlakozott az AufgussWM Szaunacsaládhoz, azóta rendezünk nemzeti fordulókat a világbajnokságra.

A világbajnokság a szaunamester szakma csúcsrendezvénye. Magyarországot összesen öt szaunamester képviselte, akikre méltán lehetünk büszkék.
A magyar versenyzők közül Farkas Evelyn és Szép Boglárka hazai rekordot döntöttek: magyar egyéni programok a döntőben még sosem kaptak ilyen magas pontszámot. Ez ebben a mezőnyben Evelynnek a 11. míg Boglárkának 19. helyet jelentette. A lányok között Evelyn a harmadik, Boglárka a hatodik helyet szerezte meg.

Katarzina Klajn, a tavalyi legeredményesebb női versenyző, aki második lett a 2017-es VB-n, idén a 23. helyen végzett, míg harmadik magyar versenyzőnk, Borbély Nauzika a 26. helyet szerezte meg. Hasonló a helyzet a csapatok között is, a Végh Tímea – Végh Sándor duó a 11., míg a Borbély Nauzika – Farkas Evelyn duó a 22. helyet szerezte meg.

A Magyar Fürdőszövetség ezúton gratulál minden magyar résztvevőnek!